12 MOBILNIH APLIKACIJA KOJE ĆE TI POMOĆI DA BUDEŠ ORGANIZOVANA ŽENA

WeAdventure  Blogovi   12 MOBILNIH APLIKACIJA KOJE ĆE TI POMOĆI DA BUDEŠ ORGANIZOVANA ŽENA

12 MOBILNIH APLIKACIJA KOJE ĆE TI POMOĆI DA BUDEŠ ORGANIZOVANA ŽENA

Draga moja, jasno je da bez vrednog rada sve tvoje ideje ništa ne vrede. Da bi bila efikasnija, potrebno je da radiš pametnije, a ne više. S druge strane, da bi radila pametnije, moraš biti organizovana žena.

I evo nas do naše današnje teme: mobilne aplikacije koji će ti pomoći da budeš organizovana žena, na faksu, na poslu, na svojim projektima koje razvijaš sa strane, kao i u svojim svakodnevnim obavezama. Garantujem ti da ćeš uz pomoć ovih mobilnih aplikacija ćeš biti organizovana kao Arijana Hafington, u najmanju ruku!

Pošto je dugačak spisak pred nama, hajde da odmah počnemo:

1. ToDo

Nekada Wunderlist, a danas ToDo važi za jedan od najboljih planera i organizatora zadataka. Jednostavne liste koje mogu da se menjaju brzo i lako su srž ove aplikacije. Bilo da je reč o taskovima vezanim za posao, fakultet, tvoje privatne stvari ili listu za kupovinu, ovde ih sve možeš čuvati i lako organizovati. A najbolji deo je “nagrada” nakon obavljenog zadatka – svaki put kada označiš zadatak kao urađen, čućeš jedan divan zvonki cing!

2. Trello

Za malo ozbiljnije zadatke i projekte koji duže traju, najbolje je da koristiš neki alat za upravljanje projektima. Jedan od najboljih je Trello. Besplatan je za korišćenje, veoma je jednostavan i omogućuje ti da svoje projekte središ kao kartice na zidu ili velikoj tabli. Sve kartice su poređane u različite kolone i lako ih možeš seliti iz jedne u drugu. Samu organizaciju kolona i kartica Trello prepušta tebi, pa možeš biti organizovana žena onako kako je tebi zgodno. Ako zatreba pomoć, tu je bezbroj šablona koje možeš da kopiraš.

3. Google Calendar

Da bi bila organizovana najvažnije je imati dobar i pouzdan kalendar. Jedan od najboljih i najjednostavnijih je Google Calnedar. Ako imaš svoj Google nalog (odnosno @gmail email) imaš i svoj nalog na ovom kalendaru. Sama aplikacija je pregledna, jednostavna za korišćenje i veoma praktična. Uz alarme i podsetnike koje automatski možeš da uključiš za sve svoje zakazane događaje nikada ništa nećeš zaboraviti i nećeš više nigde kasniti.

4. Gmail

Dobar deo naše komunikacije se odvija putem mejla, pa ti je zato neophodna dobra imejl aplikacija da možeš da držiš pod kontrolom svoju imejl korespodenciju. A koja je bolja od Gmail-a? Svi mejlovi stižu odmah, interfejs je veoma sličan Gmail okruženju sa kompa, a uz pomoć svajp gestova možeš lako da arhiviraš ili obrišeš svaki pojedinačan mejl.

5. Google Docs

Ko još koristi Word? Google Docs je super jednostavna aplikacija za kreiranje i iščitavanje dokumenata koju možeš da koristiš na svom računaru i na telefonu. Opet, ako imaš svoj @gmail, imaš i Google Docs, a sve što pišeš na računaru se automatski čuva i sinhronizuje sa sadržajem na telefonu. Svaki dokument možeš veoma lako da pronađeš jer pretraga odlično radi i pretražuje i sam sadržaj, a ne samo naslov teksta. Pored toga, tu je i kolaborativni momenta – ostavi komentar saradnicima da pročitaju i saznaj šta oni misle. I to je sve uvek onlajn. Zbogom izgubljeni seminarski radovi i zatureni dokumenti.

6. Google Photos

Opet jedna Google aplikacija. Šta ćeš kada su kvalitetne, neophodne i ima ih brdo, pa se za svakoga nađe po nešto. Google Photos je aplikacija koja lista i ujedno bekapuje sve slike sa tvog dragog telefona direktno u klaud skladište. To znači da nikada ne moraš da brineš da li će neka tvoja fotografija biti izgubljena ili da li ćeš ih imati i kada promeniš telefon. Sve što treba da uradiš je da se uloguješ u svoj Google nalog i sve tvoje fotke će biti tu, na kom god da si uređaju. Organizovane fotke – organizovana žena, zar ne?

7. Notes

Evo sada jedne iOS aplikacije. Ovo nije aplikacija koja se posebno instalira, već je deo osnovnog paketa koji ide uz operativni sistem. Možda ti ova aplikacija deluje kao mala i neugledna, ali izgled vara. U pitanju je jedna veoma moćna alatka. U ovoj aplikaciji možeš da kreiraš svoje čekliste, da vodiš beleške sa predavanja, sastanaka i raznih drugih događaja, da skeniraš dokumenta, pa čak i da praviš škrabotine (ako je neophodno). Odaću ti tajnu: notes su moje tajno oružje za organizovanost i omiljena od 12 mobilnih aplikacija sa ovog spiska.

8. DuoLingo

Za svaku savremenu ženu, neophodno je da zna i neki strani jezik. Obično je to engleski, a često se dešava da baš želiš da kreneš na taj kurs španskog, a nikako da stigneš. Evo rešenja: DuoLingo. Ova sjajna aplikacija koja će ti na zabavan način pomoći da savladaš novi strani jezik. Ovo je odličan način da postaneš na TI sa jezikom tvojih snova. Aplikacija je zabavna, vedra, zarazna i veoma efektivna, pa će ti tvoj omiljeni strani jezik uz ovakvo učenje biti još draži. Još jedan bonus je to što ti za novu lekciju treba samo malo vremena (što možeš i dok čekaš negde u redu) i dobre volje.

9. Flipboard

Iako organizovana, žena mora da zna šta se to dešava oko nje. Zato predlažem da koristiš Flipboard, agregator vesti iz različitih oblasti. Jednom kada podesiš svoje oblasti interesovanja aplikacija će sama sakupljati vesti, a ti kada budeš u prilici da baciš oko i saznaš šta ima novo u svetu, tu ćeš pronaći sve informacije.

10. Pocket

Još jedna sjajan aplikacija za čitanje onlajn tekstova. Sigurno ti se već desilo da naletiš na sjajan blog post koji prosto nemaš kad da pročitaš. Evo rešenja – od sada sve te super postove i tekstove možeš da smestiš u svoj džep, tj u Pocket, i čitaš ih kada na to dođe red. Ova aplikacija radi i oflajn, pa možeš da iskoristiš vreme kada nisi na mreži da pročitaš nešto pametno i malo oduvaš od notifikacija.

11. Clue

Da za sebe mogle da kažemo da smo organizovana žena, moramo da znamo i šta se dešava sa našim telom, a naročito kada su oni dani u mesecu. Tu može pomoći aplikacija Clue. Ona prati interval i intenzitet tvog mesečnog ciklusa, pa će te unapred obavestiti kada si u PMS-u i kada je vreme da nabaviš novo pakovanje uložaka/tampona. Znam da ovo nije nešto o čemu rado i često pričamo, ali mi žene moramo da vodimo računa i o našem mesečnom menstrualnom ciklusu. Jer zamisli da treba da putuješ i to baš kada treba da dobiješ. Bolje je da budeš spremna nego da te mesečnica iznenadi.

12. Tasty

Na kraju dana, jedna organizovana žena mora nešto i da jede. Ako želiš da sama brzo i jednostavno spremiš ekstra obrok, tu je Tasty. Sigurno si već videla njihove video klipove koji se vrte na Facebook-u, a sada možeš da ih pronađeš i u aplikaciji. Pretraga radi odlično, pa lako možeš da pronađeš jelo koje ti se dopada. Takođe, tu je i lista omiljenih recepata, pa tu možeš da čuvaš svoje favorite i spremiš ij kad god želiš.

Ovo je moja lista 12 mobilnih aplikacija koje će ti pomoći da se bolje i efikasnije organizuješ. Sve one imaju različitu namenu, ali skupa će ti pomoći da budeš žena zmajica koja zna šta joj treba, kuda ide i gde želi da stigne.

Još uvek nema komentara
Ostavite komentar